Correu de Conselleria enviat al centre al respecte del COVID-19

Ponemos en conocimiento de la comunidad educativa el correo enviado por la Conselleria al centro acerca del coronavirus

From:Conselleria d'Educació, Cultura i Esport
Sent: Tuesday, March 10, 2020 7:54 PM 
To: destinatarios-no-revelados: 
Subject: Informació COVID-19 / Información COVID-19  

Benvolguda directora / benvolgut director:

Com bé sabeu, ens trobem davant d’un problema de salut pública provocat per l’expansió de l’anomenat coronavirus COVID-19. Es tracta d’una malaltia que es va estenent per diversos països i que ja hi ha algunes persones infectades a la nostra comunitat autònoma.

Des de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, ens dirigim a les persones responsables dels centres educatius per tal d’oferir-vos informació que considerem rellevant amb la finalitat de contribuir a frenar l’expansió de la malaltia i evitar alarmismes innecessaris.

En primer lloc, voldríem que tinguéreu en compte que totes les directrius que es prenen relacionades amb la prevenció i el tractament del COVID-19 es decideixen en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, a proposta del Ministeri de Sanitat, en coordinació amb les conselleries de sanitat de les diferents comunitats autònomes. Per tant, des de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport únicament executem les decisions preses per les autoritats sanitàries.

Volem que sapigueu que la nostra Conselleria està en constant coordinació amb la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana, amb el Ministeri de Sanitat i amb la resta de departaments de les comunitats autònomes i que les decisions que es prenen es fan de manera totalment coordinada. Resulta un tant obvi, però convenient, manifestar que totes les mesures que s’adopten relacionades amb el COVID-19 atenen a criteris de tipus tècnic, científic i sanitari i han sigut recomanades per professionals experts en salut pública.

És per això que els centres educatius no podran prendre de manera unilateral cap mesura relacionada amb la malaltia sense comptar amb la supervisió de les autoritats del departament de Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

És important que conegueu que, en el moment de redactar i de difondre aquest document, a la nostra comunitat autònoma no hi ha cap circumstància que recomane introduir canvis en el funcionament normalitzat de l’activitat acadèmica actual.

En el cas que al vostre centre algun membre de la comunitat educativa presentara símptomes característics de la malaltia i haguera estat en una zona de risc, o exposat a un cas confirmat de COVID-19, hauria de contactar amb el número de telèfon habilitat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública 900 300 555 i informar-ne. Els serveis mèdics li diran com s’ha d’actuar.

Si arriba el cas i es confirmara que una persona membre de la comunitat educativa resultara positiva en COVID-19, el departament de Salut Pública es posaria en contacte amb la direcció del centre i establiria les mesures que s’hi haurien d’adoptar de manera immediata.

Com que des de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport considerem que cal mantindre una bona comunicació entre els centres i les famílies, per abordar aquesta qüestió i d’altres que en puguen sorgir més endavant, us recomanem que, si no ho heu fet encara, activeu el web família:

https://familia.edu.gva.es/wf-front/myitaca/login_wf

Així mateix, vos agrairíem que comunicàreu a les famílies que encara no disposen d’usuari per a poder accedir a aquest espai web, que el sol·liciten en el vostre centre educatiu.

Amb aquest escrit, aprofitem per adjuntar-vos el material informatiu que, en matèria de prevenció del contagi, ens ha proporcionat el Ministeri de Sanitat.

Moltes gràcies a totes i a tots per la vostra col·laboració. Rebeu una salutació ben cordial.

Miguel Soler Gracia

Secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

Querida directora / querido director:

Como bien sabéis, nos encontramos ante un problema de salud pública provocado por la expansión del llamado coronavirus COVID-19. Se trata de una dolencia que se va extendiendo por varios países y que ya hay algunas persones infectadas en nuestra comunidad autónoma.

Desde la Consellería de Educación, Cultura y Deporte de la Generalitat Valenciana, nos dirigimos a las personas responsables de los centros educativos para ofreceros información que consideramos relevante con el fin de contribuir a frenar la expansión de la enfermedad y evitar alarmismos innecesarios.

En primer lugar, querríamos que tuvierais en cuenta que todas las directrices que se toman relacionadas con la prevención y el tratamiento del COVID-19 se deciden en el Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud, a propuesta del Ministerio de Sanidad, en coordinación con las consellerías de sanidad de las diferentes comunidades autónomas. Por lo tanto, desde la Consellería de Educación, Cultura y Deporte únicamente ejecutamos las decisiones tomadas por las autoridades sanitarias.

Queremos que sepáis que nuestra Consellería está en constante coordinación con la Consellería de Sanidad de la Generalitat Valenciana, con el Ministerio de Sanidad y con el resto de departamentos de las comunidades autónomas y que las decisiones que se toman se hacen de manera totalmente coordinada. Resulta un tanto obvio, pero conveniente, manifestar que todas las medidas que se adoptan relacionadas con el COVID-19 atienen a criterios de tipo técnico, científico y sanitario y han sido recomendadas por profesionales expertos en salud pública.

Es por eso que los centros educativos no podrán tomar de manera unilateral ninguna medida relacionada con la enfermedad sin contar con la supervisión de las autoridades del departamento de Salud Pública de la Generalitat Valenciana.

Es importante que conozcáis que, en el momento de redactar y de difundir este documento, en nuestra comunidad autónoma no hay ninguna circunstancia que recomiende introducir cambios en el funcionamiento normalizado de la actividad académica actual.

En caso que en vuestro centro algún miembro de la comunidad educativa presentara síntomas característicos de la enfermedad y hubiera estado en una zona de riesgo, o expuesto a un caso confirmado de COVID-19, tendría que contactar con el número de teléfono habilitado por la Consellería de Sanidad Universal y Salud Pública 900 300 555 e informar de ello. Los servicios médicos le dirán como se tiene que actuar.

Si llegado el caso se confirmara que una persona miembro de la comunidad educativa resultara positiva en COVID-19, el departamento de Salud Pública se pondría en contacto con la dirección del centro y establecería las medidas que se tendría que de adoptar de manera inmediata.

Como desde la Consellería de Educación, Cultura y Deporte consideramos que hay que mantener una buena comunicación entre los centros y las familias, para abordar esta cuestión y otras que puedan surgir más adelante, os recomendamos, si no lo habéis hecho aún, que activéis el web familia:

https://familia.edu.gva.es/wf-front/myitaca/login_wf

Así mismo, os agradeceríamos que comunicarais a las familias que aun no disponen de usuario para poder acceder a este espacio web, que lo soliciten en vuestro centro educativo.

Con este escrito, aprovechamos para adjuntaros el material informativo que, en materia de prevención del contagio, nos ha proporcionado el Ministerio de Sanidad.

Muchas gracias a todas y a todos por vuestra colaboración. Recibid un cordial saludo.

Miguel Soler Gracia

Secretario autonómico de Educación y Formación Profesional

Esta entrada fue publicada en Anuncios y Noticias, Comisiones, Participación. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s