Reunió ordinaria AMPA decembre (14/12/2017)

ORDRE DEL DIA:

  1. Festa de Reis
  2. Informació sobre el Consell Escolar
  3. Torn obert de paraula

  1. Festa de Reis

Irene Iglesias porta les disfresses de Reis que ha comprat, ja que les disfresses que hi ha ja estan velles.

Tenim el carro i el cavall, també els Reis Mags, només falta Baltasar. Falta comprar perruques i barbes, Irene Iglesias diu que es farà càrrec. Estan també encomanades les xuxes, sense gluten com tots els anys. Vindrà la banda de música municipal com el curs passat.

La festa serà a les 15 h.

  1. Informació sobre el Consell Escolar

– S’ha constituït el nou Consell Escolar després de les eleccions i s’han distribuït els membres en comissions, encara que normalment les comissions no es reuneixen. La de convivència sí, de tant en tant, per parlar dels problemes de disciplina que puguen anar sorgint.

– Per normativa nova de Conselleria s’ha de designar una persona que impulse les mesures d’Igualtat entre homes i dones. S’ha nomenat a la mestra Gràcia, que és la Coordinadora d’Igualtat i Convivència de l’escola.

– S’ha informat sobre una trobada musical que faran els alumnes de 3r B i C a la setmana de la Trobada d’Escoles en Valencià.

La Trobada d’Escoles en Valencià serà el diumenge 22 d’abril a Alfara.

– S’informa que els mestres estan treballant en el projecte de la Jornada Contínua en una comissió per tal de presentar el projecte per a la seua votació. Conviden als pares i mares del Consell a formar part de la comissió, s’apunten Paula, Julio i Patricia. Els han convocat a una reunió per a la pròxima setmana per a presentar-los l’esborrany del projecte.

Cristina Alemany proposa que des de l’AMPA podríem buscar a alguna persona que puga vindre a parlar sobre el tema de la contínua als pares i mares de l’escola per tal de tindre més informació per a votar sí o no a la contínua.

Qui vinga a parlar hauria de ser algú que conega el tema perquè ja s’haja posat en marxa en el seu centre o algú que puga presentar fets o dades més o menys objectives.

– Per part de l’AMPA es va presentar una proposta al Consell Escolar: arran de la jornada «Meliana és educadora», mares de l’AMPA vam pensar que a l’escola hi ha iniciatives pedagògiques molt motivadores i innovadores, i que estaria bé que tots els alumnes del centre tingueren oportunitat de disfrutar d’algun projecte d’aquest tipus al llarg de la seua escolaritat.

Per part dels mestres del Consell Escolar es va contestar que al centre hi ha molts projectes transversals que es fan en tots els cursos com el mercadet solidari, les tertúlies literàries, projectes de convivència…

L’AMPA va contestar que només es tracta d’una proposta per a debatre en la Comissió Pedagògica del Consell o on siga més adient. Júlia, la Directora del centre, contesta que es traslladarà la reflexió al claustre de l’escola.

– Júlia informa que Conselleria ha repartit 2000 monodosis de fluor per a què els alumnes glopegen. Consideren que no és higiènic fer-ho al centre perquè els infants tendeixen a intercanviar-se els raspalls de dents, etc. Per tant, es repartiran entre l’alumnat perquè les utilitzen a casa.

– Conselleria ha concedit un auxiliar de conversa en anglés per al centre, però les hores que estarà són insuficients per a tot l’alumnat, per tant, es concentrarà als cursos superiors de Primària.

– El diumenge 15 d’abril serà l’acte de celebració de l’aniversari del conservatori de Meliana a la part exterior del conservatori. Des del conservatori s’ha convidat a les escoles del poble a participar en un gran cor comú que cantarà diverses cançons; el Crist participarà. Cantaran 1r, 2n i 3r de Primària d’una banda i 4t, 5é i 6é, d’una altra. Després, tots els cursos junts.

Si el dia 15 no poguera ser perquè ploguera o algun altre imprevist, seria el 6 de maig.

– Respecte als excedents del mercadet solidari, els llibres ja els han enviat a una ONG i els joguets que estaven en bones condicions els han repartit per les classes. Per tant el que queda és per a tirar.

– Cristina Alemany, representant de l’AMPA al Consell Escolar, va preguntar sobre la seguretat dels grups de Telegram que han creat les mestres d’Infantil, ja que a la reunió de l’AMPA anterior es va traslladar esta preocupació per part d’alguns pares.

Les mestres van respondre que elles controlen els pares i mares que estan al grup i que si detectaren alguna persona que no és del grup l’eliminarien. En qualsevol cas, el blog d’infantil on es penjaven les fotos fins ara, no té més privacitat. 

  1. Torn obert de paraula

– Es comenta que s’ha d’advertir a l’escola que hi ha problemes de seguretat durant el mercadet solidari per excés d’aforament. És perillós i s’hauria de modificar per al pròxim curs, ja que si hi haguera alguna emergència la quantitat de gent concentrada en un espai tan reduït faria molt difícil la ràpida actuació.

Es proposa fer-ho al pati de Primària que és més gran.

– Lola Requena pregunta pel tema de les obres del poliesportiu que començaran en gener i com es pensa solucionar el problema del pàrquing.

Cristina Alemany comenta que ha parlat amb Susana Marín, regidora d’Educació de l’ajuntament de Meliana, i que la convocarà pròximament a una reunió per a parlar sobre el tema. De moment la informació que té és que habilitaran un terreny proper com a pàrquing.

Acaba la reunió a les 23:50 hores

Esta entrada fue publicada en Reuniones AMPA y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s