Camins segurs per anar a l’escola

[Versió castellà]

Des de que vàrem saber que les obres del pavelló multiusos (previst en els terrenys on es troba el pàrquing d’infantil) anaven a començar durant el curs vinent (2017-2018), com AMPA no hem deixat de pensar en què podia passar a l’hora d’entrar e eixir a l’escola.

I no és per a menys ja que si, normalment rebem queixes per la convivència perillosa de vehicles i vianants en l’entrada de primària, en aquest context d’obres la situació en infantil s’agreuja: solar inservible com a pàrquing, entrada e eixida de camions, l’accés des del camí del Borriquillo és un cul de sac que obliga a fer el canvi de sentit pràcticament enfront de les obres, massificació de vehicles…..

Així que vàrem crear la Comissió de Mobilitat amb la intenció de buscar solucions a aquest problema que se’ns anava a plantejar a les famílies del centre, a molt curt termini. Desprès d’analitzar diverses opcions la solució passava per reduir el nombre de vehicles que acudeixen cada matí  a l’escola fent-lo alhora compatible amb la conciliació familiar i laboral, ja que molts pares i mares van directament des de l’escola a la feina i necessiten el cotxe per accedir a aquesta última.

Fruit d’aquesta preocupació i del treball de la Comissió de Mobilitat vàrem passar, amb la col·laboració de l’equip docent de l’escola i de les famílies, una enquesta als alumnes de primària per a conèixer com venien a l’escola, si venien sols o acompanyats, com estaven de lluny i per on venien.

També preguntàvem quines millores pensaven que es podia fer en el camí a l’escola. De l’anàlisi d’aquesta enquesta es varen veure quines eren les rutes principals d’accés a l’escola i eixiren algunes millores podien fer-se en elles per a que els carres es convertiren en camins escolars per on els xiquets pogueren, en última instància, anar tots sols a l’escola sense perill.

Tot aquest treball i reflexió, el podeu trobar al document «Estudi de mobilitat CEIP El Crist (Meliana)» que podeu descarregar. Aquest estudi s’ha presentat a l’Ajuntament de Meliana per tal de veure quines actuacions es podien dur a terme. Des de l’Ajuntament ja ens han convocat a una reunió el pròxim dilluns 26 de juny. Us seguirem informant.

Si voleu saber més sobre els Camins Segurs i com recuperar els carrers per a les persones i en particular per als xiquets i xiquetes:

MATERIAL ESCRIT

Dirección General de Tráfico – DGT (2013) Camino Escolar paso a paso. Guía para la puesta en marcha de proyectos de Camino Escolar Seguro. Ed: DGT, Madrid

GEA21.  Román, Marta e  Salís,  Isabel  (2010).  “Camino  escolar”  Pasos  hacia  la  autonomía infantil. Edita: Ministerio de Fomento, Madrid

Tonnuci, Francesco (2004) La Ciudad de los niños. Un nuevo modo de pensar la ciudad. Ed. Fund, Germán Sánchez Ruipérez, Madrid

WEBS

Dirección General de Tráfico – DGT – Proyectos de Camino Escolar

La Ciudad de los niños.

VIDEOS

Camino escolar. Experiencia piloto La Ciudad de los niños. Tonucci (2011)
Gehl Arquitechts- La Escala Humana (2014) Camino a la Escuela
Esta entrada fue publicada en Anuncios y Noticias, Mobilitat y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s