Reunió del Consell Escolar (26/10/16)

ORDRE DEL DIA

1. LECTURA I APROVACIÓ DE L’ACTA DARRERA
2. APROVACIÓ, SI ESCAU DEL PLA DE FOMENT LECTOR
3. INFORMACIONS VÀRIES
4. PRECS I QÜESTIONS

1. LECTURA I APROVACIÓ DE L’ACTA DARRERA
S’aprova l’acta de la darrera reunió

2. APROVACIÓ, SI ESCAU DEL PLA DE FOMENT LECTOR
Es presenta el Pla lector per a sol·licitar les ajudes de conselleria sobre biblioteques. Es llig el pla i s’aprova.

3. INFORMACIONS VÀRIES
– Es comenta que un dels problemes actuals pel que fa a la infraestructura del centre és l’ample de banda de la connexió a Internet. La regidora comenta la possibilitat de compartir un possible WiFi del poliesportiu, però no sembla una bona solució. S’acorda sol·licitar a Conselleria una nova ampliació de l’ample de banda que es justificarà per la gran quantitat de projectes d’innovació i TIC que es desenvolupen a l’escola.
– S’ha arxivat l’expedient disciplinari d’un alumne per la millora que ha experimentat la seva actitud i comportament.
– S’ha posat en marxa les accions per a la millora de la convivència a l’escola. La cap d’estudis explica en què consisteix:

L’assemblea de entre està constituïda per 1 representant de cada classe de primària. Aquest representant es rotatiu durant l’any per a permetre que participe la major part de l’alumnat.
A l’assemblea cada representant planteja els aspectes que a nivell d’aula s’han parlat per a exposar-les a l’assemblea. Entre totes les coses exposades els xiquets i xiquetes dialoguen per a arribar a acords i veure com es poden solucionar alguns dels problemes plantejats. Hi ha que remarcar que les mestres presents (la cap d’estudis i la coordinadora de convivència i igualtat) no intervenen. Tots els acords els prenent els xiquets i xiquetes i es converteixen en normes a nivell de centre. Cada representant després conta a la seva classe els acords arribats i que tots i totes deuen complir.

Així entre les normes els acords arribats pels propis alumnes a les dues assembles que s’han fet, s’hi troba:
– Que no hi haja entrepans tirats per terra al pati i als inodors
– Netejar el pati per torns de classe
– Qui incomplesca les normes formarà part del torn de neteja
– Formar «patrulles a cada classe formades per dues persones (rotatiu) de manera que si surt algun conflicte a l’hora del pati aquestes persones intenten mediar. Si hi ha un conflicte entre xiquets/xiquetes de dues classes intervenen els mediadors. I si no s’hi arriba a una solució ja intervenen els tutors.

Des de l’AMPA es proposa col·laborar com a famílies en una iniciativa tan enriquidora adaptant en allò que siga necessari el projecte «conviure» que es va presentar al centre.

-La policia ja ha revisat l’aparcament de cotxes mal aparcats

4. PRECS I QÜESTIONS
– Autorització de la matinera per part de conselleria: encara no s’ha rebut l’autorització per part de conselleria de l’ús de la matinera com a menjador. S’informa per part de l’AMPA de la creació d’una comissió de menjador per a tractar aquests temes en l’AMPA.
– Tema jornada continua: el claustre està predisposat. Fer-ho a nivell de municipi. Fins a gener és el termini per a presentar a Conselleria la proposta de projecte amb  activitats fins a les 17:00 i gratuïtes. Normativa de jornada continua posar a l’abast de la comunitat la informació. Des de l’AMPA demanem que se’ns cride per a donar la nostra opinió en l’el·laboració del projecte de centre i que no siga una cosa sols des del claustre.
– Tramitació de Xarxa llibres
Ja s’ha obtingut la llista consolidada de les ajudes de la segona fase que han sigut 665 sol·licituds front a les 789 sol·licituds (aproximadament 222 del Crist). Cap a primers de novembre, comenta la regidora, es farà el pagaments.
– La Unitat Tècnica de l’Ajuntament visitarà els espais de matinera i menjador, visitarà l’escola per veure si és possible l’organització del menjador d’una altra manera per a augmentar la capacitat del menjador. Això no obstant, la regidora comenta que potser hauríem de plantejar-nos com a comunitat, Quin model de menjador volem? Que siga un model educatiu i no un “aparcament” de xiquets a l’hora de dinar.

Esta entrada fue publicada en Consejo Escolar y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s