Reunió Consell Escolar Municipal (11/7/16)

ORDRE DEL DIA

 1. CALENDARI ESCOLAR
 2. COMPOSICIÓ DEL CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL (CEM)
 3. CERTIFICAT DE TRANSPORT
 4. BEQUES DE MENJADOR
 5. XARXA LLIBRES
 6. HORARIS DE PT (PEDAGOGIA TERAPÈUTICA)
 7. JORNADA CONTINUA

1. CALENDARI ESCOLAR

El ajuntament marcarà com a festes locals el 14 de setembre i el 24 d’abril. Per part de les escoles es tria el dia 31 d’octubre de 2016 i el dies 16 i 17 de març de 2017. Julia em diu que ens passarà el calendari escolar per al proper any ja fet amb les vacances i festes marcades.

2. COMPOSICIÓ DEL CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL (CEM)

Pareix que fins ara no s’havia fet la regulació municipal de quins tenen que ser els membres del CEM. Hi ha una normativa que regula els percentatges dels tipus de membres del CEM (ordre de 3 de novembre de 1989), però a nivell de municipi es deu de concretar el nombre de membres del CEM per a eixe municipi i a partir d’ací ja concretar els membres concrets. Pareix que la composició deu ser (per comprovar be els percentatges hi hauria que mirar la normativa):

40%:

 • President: alcalde o regidor delegat
 • 1 regidor triat en Ple
 • Directors de escoles o institucions educatives (en Meliana en tenim 6: els 3 col·legis, institut, escola d’adults, conservatori)
 • Membres dels sindicats majoritaris
 • Associacions de veïns

30% AMPAs

30% professorat, representants sindicals del professorat i PAS

La qüestió estarà en ajustar els nombre  i que quede constituït conforme a normativa per tal d’estalviar futures reclamacions en cas de que alguna persona no estiga d’acord amb alguna resolució presa al CEM.

Es reunirà com a mínim 3 vegades/any.

L’Ajuntament queda encarregat de fer una proposta de composició del CEM i remetre-la als centres interessats, i tornar a parlar per a arribar a un acord i treure la normativa.

L’Institut La Garrigosa fa constar que voldria que en el repartiment de llocs als CEM es tingués en compte també el nº de alumnes que representa cada institució educativa i no només el nº d’institucions que el composen.

3. CERTIFICAT DE TRANSPORT

El certificat de transport per a la beca en el Crist, el farà el col·legi de forma conjunta, no tenen que anar els pares a l’Ajuntament de forma individual.

4. BEQUES DE MENJADOR

El termini oficial encara no ha eixit però s’estan replegant ja per anar estalviant feina tant en el Crist como en el Mediterrani. Sagrado Corazón no està replegant res encara perquè el termini oficial no està obert. Parlant d’aquest tema el Mediterrani demana al AMPA del Crist que per favor faci constar en els seus INFOAMPA que son d’EL CRIST, perquè acaben apareixent en els grups de whatsap del Mediterrani i la gent es confon. ( Nota  del AMPA: Sembla que tenim molta més difusió de la que pensàvem  😉

5. XARXA LLIBRES

Es ressalta per part dels col·legis que estan contents amb la gestió que correspon a l’Ajuntament però es fa constar que en lo que fa a la normativa i procediments hi ha molta incertesa respecte a quan es pagaran els xecs, qui els pagarà, etc. També pareix que no està clar el procediment  per als alumnes amb necessitats especials i de compensatòria que porten llibres especials. A més el Institut La Garrigosa assenyala que ells tenen el problema afegit de que no tenen la LOMQUE implantada encara. Sagrado Corazón ressalta que segons els seus càlculs no tenen prou amb els lots de reposició i no està clar qui té que pagar els que falten ni quan. També hi ha problemes per a picar en Itaca els canvis de llibres. En resum: descontrol i precipitació en un procés que es positiu però s’ha implantat de forma un poc descontrolada. Assenyalen els col·legis que algunes editorials s’estan oferint per gestionar el procés.

6. HORARIS DE PT (PEDAGOGIA TERAPÈUTICA)

El Crist i Mediterrani es queixen de la falta d’hores de PT (pareix que han retallat). Al Crist tenim 1 PT i 56 xiquets/es de PT (la ratio està en 20 per mestre, amb el qual 36 alumnes es queden sense cobertura de PT). Les dos escoles es queixen que tenen més casos que l’any passat però encara així tenen menys hores de PT assignades, ja que l’any passat contaven amb 1 PT i mig cada escola i aquest any sols amb un. Comenten que molt be la baixada de la ratio i la nova normativa de substitució ràpida de mestres però que amb els alumnes de Necessitats Especials segueix havent precarietat.

8. JORNADA CONTINUA

La regidora llança la proposta de formar una Comisió amb totes les parts interessades per a parlar de la implantació de la Jornada Continua, de forma que es parle i treballe de manera comú i coordinada i no cadascú pel seu compte.

Esta entrada fue publicada en Otras reuniones y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s